Næstelsø vandværk

Region Region Sjælland
Kommune Næstved
Adresse Holmevej 4B


Vandværker


Ledningsnet


Forbrugers Taphane


Kontrolboringer

Gældende drikkevandsbekendtgørelse er der kun kvalitetskrav ved "forbrugers taphane".

De angivne grænseværdier for prøver udtaget på vandværk og ledningsnettet er vejledende, da prøven er udtaget med flush (efter gennemskylning)

Der er ingen grænseværdier på råvand. Evt. overskridelser på boringer - har i højere grad interesse for vandforsyningen selv.


Er parametre og analyseresultater vist med rødt betyder det, at der er overskridelse ift. grænseværdien.

Parameter Måling Grænseværdi Enhed Dato Forrige måling
Ammonium (NH4) 68,0 <= 0,050 mg/l 17/02 2025 0,004
Calcium (Ca) 69,0 mg/l 17/02 2025 69,0
Hårdhed, total 18,0 grader dH 17/02 2025 18,0
Konduktivitet (ledningsevne) 784 <= 250 mS/m 17/02 2025 78,2
Magnesium (Mg) 36,0 mg/l 17/02 2025 35,0
Nitrat (NO3) 31,0 <= 50,0 mg/l 17/02 2025 3,50
Nitrit (NO2) 17,0 <= 0,100 mg/l 17/02 2025 0,012
NVOC - org.carbon (C) 26,0 <= 4,00 mg/l 17/02 2025 2,20
Oxygen/Iltindhold 83,0 >= 5,00 mg/l 17/02 2025 8,60
pH 74,0 >= 7,00 pH 17/02 2025 7,40
Temperatur 96,0 grader C 17/02 2025 9,70
Jern (Fe) 13,0 <= 0,200 mg/l 17/02 2025 0,011
Mangan (Mn) < 0,020 <= 0,050 mg/l 17/02 2025 < 0,002
Coliforme bakt.37Gr. < 1,00 < 1,00 MPN/100 ml 17/02 2025 < 1,00
E.coli < 1,00 < 1,00 MPN/100 ml 17/02 2025 < 1,00
Enterokokker < 1,00 < 1,00 CFU/100 ml 17/02 2025 < 1,00
Kimtal 22Gr. PCA 120 <= 200 antal/ml 17/02 2025 < 1,00
Chlorothalonil-amidsulfonsyre (CTA) < 0,005 <= 0,100 µg/l 06/09 2022
Aluminium (Al) 16,0 <= 200 µg/l 17/02 2025 0,570
Arsen (As) 10,0 <= 5,00 µg/l 17/02 2025 0,120
Nikkel (Ni) 97,0 <= 20,0 µg/l 17/02 2025 0,180
Dihydrogensulfid (svovlbrinte) < 10,0 < 0,050 mg/l 17/02 2025 < 0,010
Methan < 10,0 <= 0,010 mg/l 17/02 2025 < 0,010

mitdrikkevand.dk

Mitdrikkevand.dk er et tilbud til alle typer vandværker og forsyninger samt industri/landbrug/dambrug, som ønsker sig et aktuelt og hurtigt overblik over anlæggets og grundvand/drikkevandets tilstand og udvikling. 

Læs mere på menuen kontakt og information.